Brev från Servian

söndag 8 mars 2015

söndagslunch i Marseillan...



I dag var vi med goda vänner och åt en underbar söndagslunch.

 Restaurangen la Ferme Marine i Marseillan
är känd för sin skaldjursbuffé
- där man får äta så mycket man vill.


Färska ostron från odlingarna i vattnet precis utanför restaurangen,
 i lagunen Etang du Thau
 (Medelhavets största odling).


 På buffébordet finns även räkor, kräftor, olika småmusslor, varma gratinerade blåmusslor, gratinerade ostron, fiskgryta, aïoli...

Till detta passar traktens vita vin Picpoul de Pinet perfekt, 
vi valde en variant från Pomerols som var fantastiskt friskt och gott.


Efter denna överdådiga buffé avslutade vi måltiden 
med en café gourmand...

Det var en riktig söndagslunch det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!