På väg hem från Montpellier
svängde vi in i Bouzigues
för att köpa musslor.
3 € för ett kilo...
Om det är "akut läge"
finns även en automat med skaldjur,
öppen dygnet runt
hos en av odlarna precis vid infarten till byn!
Det var längesen jag lagade musslor hemma...
Såhär gjorde jag:
FRÄS LÖK OCH VITLÖK EN STUND
LÄGG PÅ EN KLICK VITLÖKSOST
FINHACKA LITE MOROT
LÅT SJUDA TILLS MUSSLORNA ÖPPNAR SIG
SALTA, PEPPRA
Vi hade inget färskt bröd hemma
(gott att doppa i spadet),
så jag kokade lite quinoa-pasta till.
när man väl har skrapat skalen rena.
Brukar du handla musslor från Bouzigues?
Vill du inte laga dem själv finns omkring
20 skaldjursrestauranger i byn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!