Melonerna växer och frodas i värmen...
Vi har stora melonfält här i Servian och jag köpte några från ett stånd bredvid vägen igår. De doftar så ljuvligt när de är precis lagom mogna.
"Yrsas bästa melonsallad" är en matig och frisk sallad som jag gärna delar med mig av receptet till.
Du behöver 6 mogna avocado, 1 mogen, smakrik melon, körsbärstomater, 1 gurka, sallad, rostade valnötter, 1 blodgrapefrukt, limesaft och om du får tag på; finskivade kumquats med skalet kvar.Den här omgången räcker till en stor sallad till ett buffébord.
Du kan börja med att rosta valnötterna.
Skär ut klyftorna ur grapefrukten, spara saften i skalen (att hälla över avocadon).
Halvera körsbärstomater. Tärna melon och gurka. Skär avocado i bitar, lägg i en skål och häll över grapesaften och saften från en lime, blanda försiktigt.
Om du hittar kumquats, små citrusfrukter, skär du dem i tunna, tunna skivor, med skalet på.
Skölj sallad och lägg ett lager underst i en stor salladskål.
Blanda grapefrukt,tomater, melon, gurka och valnötter i en annan skål. Häll över en dressing gjord på olivolja, lite vinger, salt och peppar och lite chili. Blanda försiktigt i avocado så den inte blir mosig.
Skeda upp blandningen i salladen och strö sist över lite mer körsbärstomater och valnötter och ev. kumquats som dekoration.
Bon appétit!
Vilken underbar sallad! Sparar receptet för det här ska provas...
SvaraRaderaSolmogna meloner är bland det bästa som finns! :)
Hej Dubbelörn,
Raderahoppas du gillar den!
Måste provas!! Innan eller efter Qigongkursen, det får vi se :-). Kram på er där nere i Frankrike!
SvaraRaderaHej Anna,
Raderakram på dig också!!