Brev från Servian

måndag 7 juli 2014

muscat före maten, eller efter...




Frontignan Premier är en klassisk aperitif från 1904
som fungerar lika bra i dag.

Frontignan ligger strax norr om Séte och söder om Montpellier vid Medelhavskusten;
här odlas muscat och de skördar fortfarande druvorna manuellt.

Det är extrapris i vår närmaste Super U just nu 
och vi testar den såväl till apéro som efter maten...


Apéro med små salta navettes från Sète, 
med mycket koncentrerad smak av paprika, svarta oliver eller herbes de Provence.


Prova också till dessert med en navette au citron
en kaka från Hallarna i Sète med tydlig citronsmak.






2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Ska pröva nästa gång jag kommer till Frankrike.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör gärna det; den är lite söt så den passar bäst i små doser :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!