Brev från Servian

måndag 1 februari 2021

Två månader kvar på Rue de la Citadelle...

I dag skriver vi på det första kontraktet för försäljningen av vår stora lägenhet och om två månader flyttar vi - om nu bara köparna får sitt lån (håll tummarna!!). 

Det gick fort att sälja den! Och ärligt talat, om vi inte hade hittat Huset med stort H hade vi aldrig flyttat ifrån den, det är en drömlägenhet! 

Jag inser att jag inte alls har dokumenterat renoveringen av den, så dumt, men det har varit fullt upp. Innan vi lämnar lägenheten måste jag ju skriva några rader. Du som hänger med på Instagram har väl sett några glimtar redan...


När vi köpte den för tre år sedan var den väldigt sliten efter många år av uthyrningar, så återigen har vi gjort en totalrenovering.  

Det var lätt för oss att se potentialen med de fina detaljerna, stuckaturerna, originalparketten (som man trampade igenom!) och framför allt det som är unikt är den härliga planlösningen med tre rum i fil mot gatan, med sex franska balkonger på rad. Vi kommer nog att sakna livet på gatan, det är en mysig gågata i gamla stan, med trevliga små butiker och det är som i en liten by,  man hejar på alla i kvarteret...


Sommaren tillbringades med att renovera tak och golv i matrum och salong, jag stod för taket och det var varmt att stå på byggnadsställning och spackla, slipa och måla vill jag lova...
Någon läsare bad om mera inredningsbilder och tips så här kommer några svep:

Taklampan kommer från en fransk firma Georges store som gör dem för hand, (finns i flera färger) och lilla designbutiken La Sélection här i Béziers har den. 
 


Vi ville ha ett gediget kök och hittade det på Maisons du Monde, i massivt trä med svarta stenskivor. Carrelage-golvet heter Habana Rosso, vi beställde det från Tile ExpertMot baksidan av huset ligger vårt sovrum. Där var väggarna målade randiga så det kändes som ett fängelse... Originalgolvet var täckt av laminat, en slags dålig träimitation. Jag försökte envist ta fram originalgolvet men gav upp till slut, det var otroligt jobbigt att ta bort flytspacklet ovanpå tometterna...


Ränderna på väggarna var målade i relief, så bara att slipa ner dem tog evigheter... Sedan målade vi med vår hemmablandade kasein-färg och valde ett golv som heter Viena, från Equipe. Intill sovrummet finns en liten innergård med balkong, där man kan vinka till våra gulliga grannar Claire och Pieter som har balkongen mittemot.


Rummet där vi har tillbringat mest tid är förstås den stora salongen, med nära 3,5 meter i takhöjd och vacker öppen spis. Den venetianska pegeln hittade vi på den stora antikmarknaden i Pézenas.

Nu har vi svårt att se det framför oss, men när vi kom hit var salongen målad i senapsgult och brunt!


Det finns också en mindre salong, där vi kryper upp i soffan när det är dags att kolla på film eller läsa en bok.


Sen finns det ju en övervåning också!


Ja lägenheten är rymlig och det har passat oss som jobbar hemifrån. På övervåningen har jag haft mitt kontor för Hus i Languedoc och min man Maffe har haft sin fiolbyggar-ateljé; ateljén är redan flyttad och under uppbyggnad i nya huset.


Entrén här uppe bestod av ett enda öppet rum (målat i militärgrönt och mintgrönt, otrolig kombination...). Vi delade av rummet med gamla fönster, som vi faktiskt hade släpat med oss ända från Sverige när vi flyttade!


På hela övervåningen fanns det laminatgolv som åkte ut i vanlig ordning... I korridoren lade vi ett nytt carrelage-golv (Praha från Equipe).


I övriga rum lade vi in massiva trägolv för en mjukare känsla.Nu när vi renoverar vårt nya hus är det skönt att komma hem hit på kvällen, att ha det rent och fint utan byggstök... 


Men nu får vi alltså lägga på ett kol i Villa Hauterive så att vi kan flytta in i april. Vi har trivts så bra här, men nu är det spännande med en ny epok i livet. Häng gärna med!

6 kommentarer:

 1. Men människa! Vilket VACKERT hem och vilken fantastisk renovering!🤩😍 Varför har du inte visat mer av detta????? 😍Nu får ni bli bättre på att ta en massa förebilder under er pågående renovering också, jag vill SE mer! 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK snälla du! Det ska bli skärpning :)

   Radera
 2. Vilken våning! Och "under renoveringstiden"-bilder är ju jätteroligt att ha. Det märker vi också från vår renovering. Jag har gjort kalendrar av bilderna som vi kan ta fram och visa besökare när de undrar hur det såg ut innan och under tiden. Men ert nya hus går definitivt inte heller av för hackor. Bonne chance!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Välkommen att hälsa på i vårt nya hus när du är här nere!

   Radera
 3. Vilken fantastisk våning! Förstår att det måste var dubbelt att flytta därifrån. Nya huset förstås en klass bättre? Om det nu är möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack- det är inte så svårt att flytta när man har hittat en sån pärla till hus, en liten kulturskatt :)

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!