Igår träffade vi våra vänner Camilla och Dan på restaurangen Calice i Béziers.
Det är en relativt ny restaurang,
men redan förra året fick de en stjärna i Michelin-guiden.
När jag bokade bord valde jag också meny;
eftersom vi inte äter kött blev det "Racines"
med 5 vegetariska rätter.
Före entrén kom det in flera
"amuses-bouche",
aptitretare.
Tartelette med vegetarisk mozzarella
(visste inte att det fanns!)
Variationer på tomat...
Till de första rätterna valde vi ett vitt vin från Roussillon,
på druvorna grenache blanc och grenache gris.
Det passade perfekt.
Kvällen fortsatte med rätter med fokus på svamp och tryffel...
och sedan morot, med en vegetarisk "bouillabaisse";
det smakade verkligen som det.
Sommelieren var engagerad och rekommenderade
detta utsökta vin från Montpeyroux.
På etiketten ser man numreringen; det görs bara i några tusen flaskor och det gäller att ha kontakter för att få tag på det...
Desserten var en mjuk variation med björnbär,
som smälte i munnen.
En sån här måltid är så mycket mer än en middag,
det är som en smaksymfoni,
en upptäcktsresa i smaker och råvaror...
Det är ett oerhört jobb bakom varje liten rätt
och även bakom vinlistan.
Roligt att ha fått ta del av det!
En upplevelse och en helkväll!
Låter fantastiskt, måste dit 😊
SvaraRadera