Brev från Servian

lördag 7 februari 2015

svenska pensionat i Languedoc...


I mitt jobb som köparmäklare träffar jag så otroligt många trevliga svenskar som drömmer om ett liv här i Languedoc.  Flera flyttar ner permanent och satsar på att driva B&B här i våra byar. 

Den gångna veckan hade jag nöjet att välkomna Térese och Ronald som köpt ett stort härligt hus i Murviel-les-Béziers där de ska driva sin verksamhet, efter en del renovering. De har redan en facebook-sida där man kan följa framväxten av D'Oc d'Or

I byn Saint Nazaire de Ladarez finns redan Magnus och Outi 
som driver sitt Chez Amis med B&B och omtyckt restaurang.


I mysiga byn Neffiès finns Yvonne, som renoverat deras hus med vidunderlig utsikt, som gett namn till deras verksamhet, La BelleVue  med vackra gästrum.
I byn Vieussan med vackert läge med berg och floden Orb glittrande nedanför hittade Lotta och Gunnar sitt drömhus som de renoverat med gästrum;

Även i Quarante finns ett svenskt B&B med pool, ett ställe att koppla av på för dig som reser här i Languedoc!

Vid lagunen i Peyriac de Mer utanför Narbonne är Maria inne på sitt femte år som pensionatsägare på Le Flamant Rouge, med många kreativa kurser.

Det är verkligen roligt med alla driftiga och kreativa människor som flyttar hit! Och alla som bara vill njuta av livet förstås:)

Just nu finns många fina hus till salu
så välkommen hit du också!2 kommentarer:

  1. B&B, då måste man kunna räkna på franska, det är ju nästan omöjligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är väl det svåraste ! Men det behöver du inte för att bo där som tur är :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!