Brev från Servian

söndag 17 december 2017

vinprovning hos Vivarelle...


Vi hittade vingården Domaine la Vivarelle på ett event i Béziers där vi provade deras viner för första gången för några veckor sedan.


Nu i helgen hade de öppet hus och vi passade på att bekanta oss ännu mera med deras sortiment. Vingården ligger i Tourbes nära Pézenas och de har bara gjort viner med egen etikett i tre år, även om familjen har odlat druvor i flera generationer.

Dottern Audrey Martinez är oenolog 
 och skriver även en vinblogg



Familjen har en liten produktion och fokuserar på kvalitet där de är noga med alla led, från den handplockade skörden, vinifiering i små fat och egen buteljering.


Deras nya "bébé" i år är cuvé V
som i Vivarelle.



Ett vin lagrat på ekfat i 12 månader på ekfat och det tål att lagras ytterligare, om det inte är så att det dyker upp ett extra festligt tillfälle och man behöver öppna en flaska! 


De gör dessutom ett gott dessertvin,  cartagène,
som passar så bra nu på vintern, 
ett litet glas efter maten i kvällningen...

Det är verkligen roligt att få möjlighet att träffa dessa passionerade vinmakare!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!