Brev från Servian

torsdag 7 februari 2019

lunch på Sylva Plana...


Vingården Abbaye Sylva Plana ligger bra till, 
i utkanten av byn Laurens,
bara en liten avstickare från "stora vägen" D909 upp mot Faugères. 

De odlar ekologiskt och använder till och med hästar i skötseln av sina vinfält. 

De har även en bra restaurang- vi slank in där i dag för lunch. 
Tre tapas valde vi; 
de är ganska ambitiösa för att vara tapas tycker jag. 

Först fick vi in en "cappucino" på topinambour. Ett roligt franskt ord som låter lite som tamburmajor... men betyder jordärtskocka. 
Väldigt god!


Nästa rätt var en krispig galette på squash och potatis, 
med tjusig dekoration. 
Rödbetsgroddar kanske man ska prova på att odla, 
det är både fint och gott ...


Den tredje rätten var små friterade queneller av kammussla;
coquille Saint Jacques


Till kaffet funkar det alltid med Café gourmand
om man vill ha några små sötsaker till. 
Här var det ett överflöd, några blev faktiskt över...

Det var ett tag sen vi drack deras viner, så vi köpte med oss ett urval av tre röda viner, att smaka hemma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!