Brev från Servian

tisdag 4 december 2012

fönsterverkstad...


I dag har vi fönsterverkstad här hemma.

I många av de gamla husen här i Languedoc finns inte dubbelglasfönster, och om man kan spara de gamla fönstren tycker jag det är bra. I vårt gamla vinbondehus, med vintankar på bottenvåningen och bostad en trappa upp, som är en vanlig hustyp här, löser vi det med extrafönster på vintern, precis som det var i torpet på Gräsö.

Vi hade turen att ha extra fönsterbågar med myggnät i, och har nu måttbeställt glas i stället för myggnäten. På Bricomarché i Pézenas hittade vi ett bra fönsterkitt också; det är med linolja i, och lätt att jobba med.


En fördel är förstås också att Monsieur har jobbat i växthus för länge sen, och glasat om många fönster, och de takterna sitter i!







4 kommentarer:

  1. Man vet aldrig när och framför allt var ens gamla kunskaper komma till användning igen :D

    SvaraRadera
  2. Kanske det är er vi skall rådfråga då när de gamla vackra fönstren med de handblåsta enkelglasen skall kittas om? Snickare Loubet och vi är inte riktigt överens om att de är värda att bevara och han menar att glasen kommer att gå sönder när det gamla kittet skall skrapas bort! Han föreslår nya fönster och berättar att han har fina på sin verkstad...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elisabeth,
      nytt är ofta en enkel lösning, men risken är att ni saknar de gamla vackra glasen...
      Bevara om ni kan, och hör gärna av dig om ni behöver tips :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!