Brev från Servian

lördag 9 mars 2013

vårlunch med färsk sparris...


Nu börjar den härliga tiden med primörer!
Hittade färsk sparris i dag och till min stora lycka 
var den inte importerad långt bort ifrån, 
utan från grannbyn Valros!


Årets första sparrisomelett smälter i munnen...


Jag ska inte ropa hej ännu, men det känns verkligen som vårluft, 
och det är härligt att kunna duka ute på terrassen..

Gott att sitta kvar en stund efter maten 
och sola den bleka nosen!


6 kommentarer:

  1. Vårsol på dagen men kvällspromenaden med hunden bjöd på 5 kalla minusgrader. Lunch ute hoppas vi på om två veckor, då vi äntligen är nere i Murviel igen och då får det bli sparrisomelett - det ser så himla gott ut:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elisabeth,
      hoppas vi kan bjussa på härlig värme i påsk då så många kommer ner till våra trakter! Ljuvligt med dessa uteluncher!

      Radera
  2. Duka på terassen får vi nog vänta med minst ett par månader, visserligen har vårsolen börjat visa sig även på våra breddgrader men temperaturen orkar inte över nollan, 3-4 grader minus mitt på dagen och svinkalla nätter, -22 hade vi i natt.
    Vecka 16 kommer vi ner och då hoppas vi du ordnat sol och värme :)
    Lunchbordet ser för läckert ut!!
    Christer & Gun

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag hoppas verkligen kunna bjuda på lite skönt väder när ni kommer!
      I dag har vi stundtals haft rena sommarvärmen, 15 grader och mer i solen!

      Radera
  3. Vilken vacker lunch! Älskar dessa primörer och numera har vi ju även en egen odling här hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å, vad lyxigt med egen sparris! Då får du njuta så småningom!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!