Brev från Servian

tisdag 23 juli 2013

hamnen i Marseille...


Vår lilla semestertripp bar iväg till Marseille,
en stad värd att upptäckas; 
Frankrikes andra stad och med ett skamfilat rykte som tvättas bort alltmer i och med att många upptäcker staden som just nu är Europas kulturhuvudstad.


För oss handlade det mest om att vandra runt och insupa atmosfären och vi började direkt utanför hotellet i hamnen, Vieux Port. På den stora hamnplanen finns ett enormt skimrande spegeltak; väldigt läckert!

Varje morgon lägger fiskebåtarna till och det är fiskmarknad.

Första kvällen åt vi middag i solnedgången,
 på en av de otaliga restaurangerna i hamnen.
Det var en bra idé att ha den gamla hamnen som utgångspunkt; det var väldigt lätt att köra dit och det fanns gott om parkeringshus där man kunde parkera i flera dagar för en överkomlig peng.

3 kommentarer:

 1. Det är trevligt att du bättrar på Marseilles dåliga rykte. Men jag tror att det mest är i SVerige som staden har den profilen. När vi var där första gången i slutet på 80-talet sa vår franske "guide" att han endast har hört det från svenskar. Och jag tror att det är farligare i centrum av GÖteborg en fredag- eller lördagsnatt. Känner du till plagen vid Sausset-les-pins?

  Göran i Götet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Göran,
   ja vi såg inte det minsta av något skumrask, utan upplevde en väldigt civiliserad stad. Något bad hann vi inte med på vår korta tripp, men det får kollas upp till nästa gång!

   Radera
 2. Det finns även en liten pärla straxt öster om Marseille som heter Cassis. En vik med en dal med körsbärsodlingar på de branta sluttningarna. Jag var helt betagen 1987. Det var mitt första besök på Côte d'Azur, så jag var lättflörtad. Du som bor i Languedoc har ju sånga mina vyer, som man se av bilderna i din Blog.
  G i Götet

  SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!