Brev från Servian

torsdag 5 september 2013

utsikt vid Cirque de Navacelles...


Vi fortsatte vår tur längs Hérault-floden upp till Ganges och vidare genom floddalen Vallée de la Vis. När vi svängde av mot Cirque de Navacelles slingrade vägen; upp-upp-upp... 


Det gällde att inte stå för nära branten och titta på utsikten...


Efter uppförsbackarna kom vi till ett helt annat landskap; en platå med stora gräshedar, det är otroligt så snabbt det ändrar karaktär.

Målet var Cirque de Navacelles. 
Vi hade inte varit där tidigare och det verkar som de nyligen har börjat göra iordning för att bättre kunna ta emot flera turister; ny parkering och ett nytt besökscentrum med restaurang, turistinformation och butik, och nyanlagda lättframkomliga stigar av betong.


Det finns flera utsiktsplatser och vi hamnade vid les Belvédères de Blandas.Men vad skulle vi titta på ?
Jo, den märkliga byn långt nere i dalen, Navacelles. 
Utsiktspunkten ligger på drygt 600 m ö h.

Det är floden som har skapat den märkliga formen ner i dalen:För femtusen år sedan då platsen var bebodd gick fortfarande floden runt kullen i mitten.

Det går en väg ner längs bergssidan, men nej, vi åkte inte ner till dalens botten, vi var nöjda med att se byn uppifrån....


Eftersom det var över 30 grader varmt var vi glada att man kunde svalka sig i skuggan efteråt...


och jag tycker det är sympatiskt att man bygger restaurang och butik i traktens material,
 i samklang med naturen omkring.
2 kommentarer:

 1. Hej Karin! Kul att ni var där.Visst är där fint !!Då har de ändrat lite,sen vi var där.Kan inte minnas det fanns så mycket anlagda gångstigar då.Jaha,den väg ni körde dit,körde vi "hem".Vi hade alltså den fina platån först.Det hade varit kul att komma ner i dalen,men Hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne,
   ja äntligen kom vi dit! Det slingrar sig en väg ner i dalen, från båda håll såg det ut som, men vi tyckte det räckte med kringelikrokar ;)

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!