Brev från Servian

måndag 17 februari 2014

en liten Rivesaltes...


Det blir inte så mycket fikande här som i det gamla hemlandet, 
det äts inte så mycket sötsaker längre
 (jojo, visst kan man göra undantag- 
som när vi fick en riktig fika-dessert med en finfin millefeuille!)

Något som däremot kan sitta fint är ett litet glas Rivesaltes och en mandelskorpa.


Rivesaltes är ett "vin doux naturel" som är bara lite starkare än vanligt vin 
och med smak av mycket mogna bär.
Tänk portvin, men inte lika sött...


Rivesaltes är en ort strax väster om Perpignan, och det finns även liknande drycker i grannbyn Maury och längre söderut i Banyuls. Det skulle vara roligt att ta en tur där och provsmaka lite!


Här på etiketten står att Rivesaltes har anor från 1100-talet!

Håll utkik efter de här vinerna i mataffärerna, 
de är otroligt billiga och goda och kommer att få ett uppsving, det är jag säker på! 
Den här kostade runt 5€ för en liter, i en vanlig Intemarché-butik. 



4 kommentarer:

  1. så intressant att få inblick i hur franska skolsystemet är uppbyggt. Uppskattar mycket att du skriver om så många olika saker i Frankrike, inte bara mat o vin. Och alla fina bilder du delar med dig av Tusen tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra!
      Tack för att du hör av dig!

      Radera
  2. Ska hålla ögonen öppna efter Rivesaltes på nästa resa - när den nu kan bli av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är den värd!
      Bienvenu, när det nu blir!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!