Brev från Servian

söndag 25 maj 2014

en jordbävning...

Den här bloggen handlar inte om politik men en sån här dag med Europaval är det oundvikligt.
Vi har inte sett det  slutliga resultatet ännu, men klart är att FN har gått fram mycket och är största parti i Frankrike.

Jag mår illa!

Det här kanske betyder att vi inte kan nöja oss med att hoppas att "det går över". Alla vi som är för ett demokratiskt Europa måste tänka till och fundera på vad vi kan göra för att stoppa den här utvecklingen.

Premiärminister Manuel Valls beskriver det som en jordbävning, en naturkatastrof, un séisme.

11 kommentarer:

 1. Jag kan bara instämma, vart är vi påväg ? Sitter själv och följer valvakan i Sverige och hör att SD går fram nästan 4% hittills ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorgligt att de når fram med sin skrämselpropaganda! Vi som vill något annat måste visa det...

   Radera
  2. Det är ett ansvar vi nu måste axla, alla vi som vill ha ett demokratiskt Europa med plats för alla. Jag svär eder.

   Radera
 2. Det är verkligen obehagligt... Hur ska det sluta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas och tror att det framför allt är missnöje med de etablerade partierna, men faktum är att det brer ut sig. Dags att säga stopp!

   Radera
 3. Håller med fullständigt. Ändå tycks det mig som om integrationen lyckats bättre, åtminstone här i Sydfrankrike än i Sverige. SD tycks ju ha fått nära 10% Sverige. En tröst är kanske att valdeltagandet varit väldigt lågt i Frankrike dock förhållandevis högt i Sverige.
  Liberté, égalité, fraternité är nog bästa medicinen, här som i Sverige, men hur?
  Marseillanäsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som röstar såväl FN som SD vill nog gärna bli sedda och förstådda och övriga partier måste hitta sätt att nå fram, en viktig utmaning!

   Radera
 4. Illa förstås, Och SD framåt här hemma. Man får nog ändå ta sig en funderare på vad det är som attraherar väljarna. Jag vet inte faktiskt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enkelt, tyvärr tror jag att det attraherar. Det här med att ha någon att skylla på. Det värsta är att man känner igen mönstret!

   Radera
 5. De etablerade partierna saknas sjukdomsinsikt. De har inte lyckats att få fram en politik som gynnar integrationen. De etablerade måste lämna förnekelsestadiet och hitta på konstruktiva lösningar så inte klyftorna mellan invandrare och svenska förvärras. Görs inte det kommer SD:s populism med lätta lösningar på svåra problem göra att de ökar än mer.
  Göran i Kungälv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en viktig utmaning nu, att visa på positiva alternativ!!

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!