Brev från Servian

onsdag 26 november 2014

fusion...

Jo, nu är det bestämt att vår region Languedoc-Roussillon ska gå ihop med Midi-Pyrenées 2016. Kartan kommer från lokal-tv FR3.

Vad det kommer att innebära vet vi inte ännu. Spontant känns det bättre med mindre regioner, särskilt som Languedoc-Roussillon har varit bra på att förvalta regionen och satsat mycket både på utbildning och kommunikationer. Men tiden får utvisa vad som sker. Toulouse i Midi-Pyrenées är ju en viktig stad i Frankrike och nu i december kommer svenska kungaparet hit under statsbesöket, till bla. Airbus som är centrum för rymd-och flygforskning med utveckling av nya miljövänligare flygplan.

Fortsättning följer...

6 kommentarer:

 1. Jag läste detta på FR3. Kanske att Toulouse nu blir regionens "huvudstad"? Man slår väl ihop flera andra regioner också - på gott och ont.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är många andra regioner som slås ihop också. Toulouse är ju större än Montpellier så det lutar väl åt det....

   Radera
 2. Tycker Midi-Pyrenées är en trevlig region med städerna Albi och Cahors som jag känner till. Annars kan jag varken säga bu eller bä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blir faktiskt sugen på att upptäcka mer av Midi-Pyrenées. Än så länge är det svårt att säga hur det blir, det finns inte mycket info om vad det kommer att innebära. Vi får se!

   Radera
 3. Tycker det ska bli spännande. Spontant säger min magkänsla att det hade varit bra om man inte gått samman med Midi-Pyrinées som har helt annan geografi och därmed förutsättningar. Lite trist om fokus förskjuts från kustlandskapens. Vi får se tiden an - det kanske inte spelar så stor roll egentligen.
  // Stormpartner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se som sagt. Bättre med Midi-Pyrenées än med PACA (Provence etc ) tror jag. Men jag känner inte till så mycket mer än själva Toulouse; det får väl bli en ändring på det :)

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!