Brev från Servian

söndag 19 juni 2016

chokladkolakakor (vegan) ...


Idag kom jag äntligen upp på benen igen efter några dagars maginfluensa, pust! Lagom för att kunna fixa brunch till husets far; 
det är ju fête des pères i dag, fars dag!


Fick lust att fortsätta i köket... 
Testade att baka klassiska chokladkola-kakor på vegan-vis 
och det funkade alldeles utmärkt.

Såhär:
100 g rumsvarmt vegan-smör  
rörs riktigt fluffigt tillsammans med

1 dl socker
2 msk agave-sirap
i en skål.

2 msk siktad kakao


blandas i en annan skål med 2 dl vetemjöl


1/2 tsk bikarbonat och
1 tsk vaniljsocker. 

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två delar och rulla ut till längder (det kan behövas lite vetemjöl för att få ihop degen).
Platta till och räffla med en gaffel. 

Grädda i 175 grader ca 15 minuter.

Ta ut och låt kallna lite innan du skär dem i snittar och låt dem sedan fortsätta att kallna helt på plåten


...och de blev sådär lagom sega som jag ville!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!