Brev från Servian

onsdag 7 december 2016

julstök och mjuk pepparkaka (vegan)...




Det är inte helt lätt att frammana julstämning i detta klimat... 
vi har sol och sköna 15 grader i dag!


Men med lite julbak kommer de goda dofterna.
Saffransskorporna från förra året blev ännu bättre med clementinmarmelad i degen 
(i stället för äppelmos). Underbart goda!

Provade också en mjuk pepparkaka på vegan-vis.


Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bikarbonat
100 g smält margarin
2 dl mandelmjölk
1,5 dl lingonsylt
Bröa formen.
Blanda  vetemjöl, strösocker, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke. 
Smält smör och blanda med mandelmjölk och lingonsylt. 
Rör ihop smeten och häll i formen. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 50 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!