Brev från Servian

fredag 29 april 2011

musslor från Bouzigues...


Igår tog vi en liten biltur till kusten med våra gäster A&A; 
till Bouzigues som ligger vid lagunen l'Etang du Thau.
Huvudnäringen här är  ostron- och musselodling. 
Ostronen odlas på rep och de stora ställningarna fyller en stor del av lagunen.


 Trots att det är påsklov här nu var det väldigt lugnt och fridfullt längs strandpromenaden.






Den lilla hamnstaden domineras helt klart av fisket, båtarna och restauranger som erbjuder "Plateau de Fruits de Mer", havets frukter. Mysigt! Vi åt inte där, men fick med oss pinfärska musslor till en härlig Spaghetti aux moules därhemma...
Naturligtvis med en glas Picpoul de Pinet till, det friska vita vinet som framställs på slätterna strax innanför kustremsan.
Det råkar vara en favorit i repris...


Det var härligt att andas lite havsluft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!