Brev från Servian

lördag 29 januari 2011

musslor och picpoul...


Hur ska man kunna motstå- och varför?!- när de säljer färska musslor för "prix choc", 1,95€ kilot...

I kväll blir det moules marinières, mmm!

Till musslor och skaldjur passar det friska vita vinet Picpoul de Pinet som hand i handske. De druvorna odlas också ute vid kusten, nära Étang du Thau där de stora musselodlingrna finns. 

Druvan Picpoul de Pinet används även som grund till Noilly Prat, som jag har skrivit om här tidigare .

Ser fram emot en härlig lördag kväll, hoppas du gör detsamma :-)

4 kommentarer:

  1. Gissa om jag längtar alldeles så där extra mycket dit ner... :/

    SvaraRadera
  2. Den som väntar på något gott... välkommen!

    SvaraRadera
  3. Picpoul-vinerna är helt suveräna med musslor, men kanske ännu mer med ostron, som annars är lätta att helt förgöra. Picpoul är så diskret och lyfter fram havsdoften som inget annat vin. Noilly Prat, ett spännande sött vin som ligger ute i ekfat under bar himmel och oxiderar fram sina speciella doft- och smakämnen. Gjorde ett reportage i magasinet Gourmet för länge sen. Hemvägen var tre mil, halvvägs droppade vi in på en bar för att ta en Noilly Prat. - De quoi?!, de visste inte vad det var. Världsberömmelsen för detta vin ligger lite längre bort.

    SvaraRadera
  4. Hej Olle,
    ja visst är det fascinerande med Noilly Prat. Vi var där på guidad visning i höstas, väldigt intressant. Kul att du skrivit om det!
    http://brevfranservian.blogspot.com/2011/09/bakom-kulisserna-pa-noilly-prat.html

    Också en favorit som apéro en varm dag :)

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!