Brev från Servian

torsdag 13 januari 2011

årets första rosé...


Gick en härlig runda med hundarna i dag efter lunch. Det finns hur mycket slingrande småvägar som helst bland vinfälten, och vi hittade en ny väg igen.

Nu har värmen kommit! När vi kom hem var det läge för årets första smutt på ett glas rosé på terrassen...
18 grader i skuggan i dag och det är bara helt fantastiskt.

Rosén då, jo ett från Saint Georges D'Ibry som vi köpte i julas och trodde att vi skulle spara lite längre in på våren... Mjukt och fruktigt, med en doft av hallonsaft.

Det fina glaset kommer från vår vän Malin på Glastornet, en upplevelse att besöka för den som är i närheten av Karlskrona!


Börjar så smått spana efter vårtecken. Citronträdet på terrassen har klarat frostnätterna och börjar få knoppar.  Mimosan trivs i solen...

4 kommentarer:

 1. Njuter varje dag av dina inlägg! Och längtar! Tack!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack Mira!
  Hoppas det dyker upp vårtecken hos dig också snart!

  SvaraRadera
 3. Tidig premiär! Men det är ju så jäkla gott. :)

  Angående Sekwa, visst är det ett härligt förlag! Jag har haft mina ögon på dem i flera år, dels för att mitt huvudämne är franska men också för att de inte bara har förtjänst utan också en trevlig portion idealism som företagsmål. De prioriterar kvinnliga författare och använder sig av nya översättare istället för de mer erfarna just för att det är en tuff bransch att få in en fot i och de vill ge alla en chans. Jag tycker det är härligt med ett litet företag som ändå inte ger upp vad de tror på.

  Ha det fint!
  kram

  SvaraRadera
 4. Ja det är kul med Sekwa att de har hittat en trevlig nisch och dessutom har näsa för bra författare!

  SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!