Kan bara bekräfta, jag har själv blivit en baguettebärare! Självklart finns bröd att köpa på vanliga mataffärer, men det är inte detsamma som bröd från bageriet.
I vår by finns fyra bagerier med sina olika varianter; det kan bli
Paillasse, Baguette Aveyerronaise, Baguette tradition eller Gros pain à l'ancienne...
De har alla lite mer smak och spänst än en vanlig baguette.
Så får man byta några ord med bagaren eller butiksbiträdet också, och de vet efter ett tag att man vill ha brödet "pas trop cuit" (inte för välgräddat).
Färskt ska det vara! Glömmer inte när vi köpte en dag gamla croissanter på ett ställe i Montpellier och kassörskan tittade med avsmak på dem och sa att de var gamla. Vi hade lite bråttom så jag sa att det var ok, då såg hon närmast chockad ut och drog av halva priset direkt...
I Ramdala/Sverige bakade vi mycket själva, men i Skåne hittade vi gott bröd hos Olof Viktors och för brödnördar finns ju inspirationsbloggen Pain de Martin.
Jag hoppas att du också har något favoritbageri, för visst är det härligt med riktigt gott bröd?!
Annars: vår i luften, soldis och fjorton grader, helt underbart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!