Lunchutflykt till Laurens idag; på vingården Abbaye Sylva Plana kan man bland annat äta tapas till lunch. De har andra rätter på menyn också, men med tapas kan man ju smaka lite av varje...
Som nems med grönsaker; små vårrullar som var väldigt goda,
snitt med rouget som är en lite röd fisk; mulle tror jag det är på svenska och så en liten morue till sist; torsk med fluffig, mustig sås.
Klostret Abbaye Sylva Plana har åttahundraårig historia och här jobbar de med gamla metoder på den steniga marken.Vindruvorna plockas manuellt och de brukar till och med jorden med häst mellan vinraderna. Odlingen är certifierad AB, dvs biologisk odling med minsta möjliga påverkan och bevarande av garrigue mellan vinfälten. Garrigue är den låga buskvegetationen med vilda örter som växer på kullarna.
Underbart att de tar så väl hand om jorden och miljön omkring oss! Vackert är det också! Vi tog en av småvägarna hem och bara njöt av vyerna...
Ååååhhh Karin, som jag längtar! Dina bilder o dina inlägg, kan ibland kännas som ren tortyr, så där smärtsamt skönt...
SvaraRaderaMen nu är det bara 5 veckor kvar! :D
Stor kram
Hej Dubbelörn,
Raderalite akupunktur kanske, som uppmjukning innan resan... fem veckor går fort vet du!
Kram :)
Oj så gott det såg ut med tapasen. Som vanligt bilder som kittlar och lockar. Ha det fortsatt härligt
SvaraRaderaHej Kors och Tvärs,
Raderatack, och ha det härligt du med :)