Brev från Servian

fredag 1 februari 2013

fredagsapéro...


Den lilla ritualen med en apéro före middagen är verkligen genialisk.
Man hinner koppla av och samla sig lite.
Det behöver inte vara något märkvärdigt, 
kanske bara några nötter och något litet att dricka. 

I dag smakade vi ett par nya ostar till ett härligt lantbröd med fikon.
Saint Félicien var ett riktigt fynd, 
krämig och smakrik, passade perfekt till brödet.


Langres var lite fastare och skulle vara god med någon frukt, 
ett moget päron kanske.


Vinet var ett för mig okänt Pic Saint-Loup;
Lambrusques.

Lambrusques betyder vilt vin, 
och man har funnit att det fanns vilda vinrankor vid berget Pic Saint Loup strax norr om Montpellier, innan det började odlas av romarna.
Det här var väldigt runt och mjukt, en perfekt kompis till ostarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!