Brev från Servian

lördag 21 september 2013

lunch i Bouzigues...


Denna lördag kändes suget efter havets frukter och vi gjorde därför en liten utflykt till Bouzigues. Det är underbart att avstånden är så korta, det uppmuntrar till infall och variation i tillvaron...

Jag hade läst om Les Demoiselles Dupuy, så vi letade upp den restaurangen, som ligger alldeles invid vattnet i Étang du Thau
lagunen innanför Sète där odlingsborden för ostron-och musselodlingarna står tätt. 





Färskare än såhär blir det inte! 
Restaurangen är även odlare, vilket gäller för många av restaurangerna här i Bouzigues.

Vi hade inte reserverat, men hade tur som var tidigt ute och fick det sista bordet, med utsikt alldeles innanför bryggorna där båtarna kommer in med ostron och musslor. 

Efterhand strömmade gästerna till och flera sällskap kom med små båtar och la till några meter från restaurangen. 



Mina gratinerade ostron var som en dröm... 
och till det förstås det enda rätta;  
Picpoul de Pinet, det friska vita vinet som görs i byarna här vid kusten.


Till huvudrätt en mäktig bit nyfångad saftig tonfisk, med tapenadtäcke, 
sen var man "ganska" mätt. 
Lite för mätt för efterrätt tyvärr...



Restaurangen har en avslappnad stil, lite som en guinguette, med färgstarka bord och kulörta lyktor, och ett stort plus för att sitta i den rustika miljön vid vattnet; 
jag kommer gärna tillbaka!





2 kommentarer:

  1. Ahhh! till både picpoulen och musslorna! Har också hittat till Bouzigues och trivs alldeles förträffligt där. Kanske får bli en tur dit innan jag styr hemåt igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det härligt!Väl värt en tur :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!