Brev från Servian

fredag 4 april 2014

mustig fisksoppa...


Nu har det varit grått och kulet väder i flera dagar. 
Ja ni förstår ju, det är rätt ovanligt och man är helt enkelt inte van längre; 
inte flera dagar i sträck! :)


Bra då att laga något gott och värmande för kropp och själ, det fick bli fisksoppa med aïoli
Lustigt, innan vi flyttade hit trodde jag att aïoli var något avancerat som man bara kunde få på restaurang, men så krångligt är det ju inte! 

Olivoljeflaskan från Malin Menas studioglashytta är perfekt 
när man vill ringla en tunn stråle olja 
och vispa, vispa i äggulorna och vitlöken. 

Jag funderar på att be om en leverans när hon kommer hit nästa gång, 
om någon mer vill ha? 


De graverade små saltkaren är också fina, 
perfekt för flingsalt på bordet!


4 kommentarer:

  1. Det låter fantastisk gott !
    Har en annan variant på olivoljeflaska från Provence som jag älskar ,det är både snyggt och praktiskt!

    SvaraRadera
  2. Ser både gott och vackert ut!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!