Brev från Servian

onsdag 7 januari 2015

sorg i Paris...


Sorg i dag efter attentatet mot satir-tidningen Charlie Hebdo i Paris, 
flera kända tecknare har mördats. 

Ofattbart sorgligt, meningslöst våld.


6 kommentarer:

 1. Det är fruktansvärt, meninglöst, obegripligt och monstruöst. En stor nyhet också i Sverige som vi följer på CNN som sänder oavbrutet från Paris. Hur ska vi kunna hitta former att kunna överbrygga och acceptera varandras kulturella skillnader? Just nu känner jag bara mörker.
  Och alldeles nyligen var du själv med familjen precis i närheten när ni var i Magasin Merci som du skrev om i bloggen. Det ligger ju alldeles runt hörnet. Jag har också varit där, mitt i Marais.
  //SP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tragiskt. Nu gäller det att bygga något konstruktivt tillsammans, alla vi som vill leva i en demokrati, det gäller såväl här som i Sverige...

   Radera
 2. Jo det är för ett alldeles för grymt dåd för att kunna ta in riktigt. Knappast något spontant måste ha varit planerat en tid. Dessutom får det ju andra effekter också, reaktionen växer. Nu får t ex SD några hundra röste till i Sverige och i Frankrike???
  Krister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de var ju organiserade. Fruktansvärt. Hoppas att de goda krafterna segrar över de som vill söndra och härska; det gäller lika mycket här som i Sverige...

   Radera
 3. Har följt det på nyheter och ja vad ska man säga...så fruktansvärt !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna, ja det har varit svårt att göra något vettigt de senaste dagarna... Hoppas nu att det blir lugnare och att vi kan förstärka demokratin i stället för att montera ner den.

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!