Brev från Servian

tisdag 5 maj 2020

enkel cheesecake med jordgubbar...


De senaste dagarna har det varit riktigt skönt väder 
med sommarvärme här hos oss. 

Och grönsaksaffärerna säljer stora flak med jordgubbar...

I dag provade jag en enkel variant av cheesecake 
som passade bra med jordgubbar.
  Här är det en pajdeg, 
i stället för digestivebotten,
som man gräddar klart först.

När pajskalet är klart blandar man samman:
250 g yoghurt 
jag använde denna ekologiska som är gjord på fårmjölk (brebis)


1 ägg
1 tsk olivolja
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
50 g råsocker
rivet skal från 1 stor citron

Häll ut blandningen i pajskalet 
och grädda i 160 grader i ca 15 minuter.

När kakan har svalnat, stick ner jordgubbar ovanpå.
Jag strösslade över lite fläderblommor också...





2 kommentarer:

  1. Magiskt gott låter detta ... sparar receptet tills vi får svenska mogna jordgubbar

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!