De senaste dagarna har det varit riktigt skönt väder
med sommarvärme här hos oss.
Och grönsaksaffärerna säljer stora flak med jordgubbar...
I dag provade jag en enkel variant av cheesecake
som passade bra med jordgubbar.
Här är det en pajdeg,
i stället för digestivebotten,
som man gräddar klart först.
När pajskalet är klart blandar man samman:
250 g yoghurt
jag använde denna ekologiska som är gjord på fårmjölk (brebis)
1 ägg
1 tsk olivolja
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
50 g råsocker
rivet skal från 1 stor citron
Häll ut blandningen i pajskalet
och grädda i 160 grader i ca 15 minuter.
När kakan har svalnat, stick ner jordgubbar ovanpå.
Jag strösslade över lite fläderblommor också...
Magiskt gott låter detta ... sparar receptet tills vi får svenska mogna jordgubbar
SvaraRaderaPerfekt till midsommar :)
Radera