Brev från Servian

lördag 16 maj 2020

moules...



Att äta närproducerat är så enkelt här i Frankrike, 
 allt gott finns inom räckhåll!



I dag gick vi förbi skaldjurskiosken vid Place Jan Jaurès på morgonen, köpte ett kilo färska musslor. 
Då är lunchen räddad!

Jag fräser först en lök och en vitlök en stund,
häller på lite vitt vin och låter det sjuda. Idag blev det lite gurkmeja och färsk timjan i såsen, det är lätt att variera.

Därefter är det dags att hälla i de renskrapade musslorna och låta dem sjuda under lock tills de öppnar sig.
(Du vet väl att man inte ska äta musslor som inte öppnat sig?!)


Det går ganska fort...
Till sist klippte jag i lite färsk vårlök. 


  Det goda spadet som blir över sparar vi som bas till en soppa till kvällen, det är bara att fylla på med vad man känner för. 

Bon appétit! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!