Brev från Servian

onsdag 3 oktober 2012

äkta kastanjer...


Härliga höst!
Igår var vi på en tur uppåt bergen i det fina vädret 
och längs vägen fanns massor av äkta kastanjeträd.


Senare blir det höstfest med grillade kastanjer, 
crêpes med kastanjemjöl och kastanjekräm; 
crème de marrons, mums!

6 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Ja,härliga höst.Saknar Frankrike den här hösten..Kastanjeträd och allt annat..Igår fann jag en liten tröst,gick inne på Fredriksdalsträdgård i Helsingborg och där står ju ett sånt här träd med bollar på.Många bollar som var spruckna och helt platta.Aha tänkte jag,det är så man får ut kastanjerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite mysigt med höst; dofterna och färgerna :)

      Radera
  2. Hur ser man skillnad på äkta kastanj och hästkastanj?
    KariR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin,
      när de sitter på träden har de äkta kastanjerna mycket längre och tätare "taggar" på skalen som du ser på bilden. När man tagit ut kastanjerna har de äkta små "tofsar" kvar!

      Radera
  3. Har du ett recept på crêpes med kastanjemjöl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra,
      jag hittade ett recept med 125 g vanligt vetemjöl och 125 g kastanjemjöl + en halv liter mjölk och tre ägg. Jag har inte testat än, men hoppas det funkar ;)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!