Förresten, jag surfade in här som vanligt och njuter som vanligt och så tänkte jag på det där med fransmän. Ni är svenskar, ni jobbar mot Sverige fortfarande, hur går det med fransmännen? Och integrationen? Är ni en i byn, har ni skapat vänner? Nyfiken. Det är ju så rolig läsning att följa expats. :)
Jo, vi känner oss hemma, men är fortfarande "utlänningar", och många frågar om Sverige. Ser fram emot att bli än mer integrerad och kunna prata om det som händer här i kultur och annat, det tar ett tag att få överblick över personer och företeelser, men det kommer... Nu engagerar vi oss i byns firande av Journées Vénitiennes med karneval nästa år, och det är väl det bästa sättet att träffa fransoser, att göra något tillsammans. Annars känner vi en del vinbönder och barnens kompis-familjer :)
Åh, kan du inte blogga receptet? Ser så gott ut.
SvaraRaderaFörresten, jag surfade in här som vanligt och njuter som vanligt och så tänkte jag på det där med fransmän. Ni är svenskar, ni jobbar mot Sverige fortfarande, hur går det med fransmännen? Och integrationen? Är ni en i byn, har ni skapat vänner? Nyfiken. Det är ju så rolig läsning att följa expats. :)
Hej Mia,
Raderakul att du kikar in :)
Jo, vi känner oss hemma, men är fortfarande "utlänningar", och många frågar om Sverige. Ser fram emot att bli än mer integrerad och kunna prata om det som händer här i kultur och annat, det tar ett tag att få överblick över personer och företeelser, men det kommer... Nu engagerar vi oss i byns firande av Journées Vénitiennes med karneval nästa år, och det är väl det bästa sättet att träffa fransoser, att göra något tillsammans. Annars känner vi en del vinbönder och barnens kompis-familjer :)
Tack för tipsen. Vi har ett antal pumpor färdiga för skörd i vår köksträdgård. Både soppan och marmeladen ser jättegoda ut. Har du recept? Eva-Lotta
SvaraRaderaOk, recept kommer ;)
Radera