Brev från Servian

söndag 17 november 2013

pizzakväll, före och efter...


Den där dagen  med zero tempo, nerbäddad med en hög tidningar gjorde susen. Jag kom upp på benen igen.  Uppladdning för pizzakväll med våra engelska kompisar får en också på bra humör....


Lite matlagningsvin; kvällens val måste ju smakas av...
Gudomliga Gatefer från la Clapière nära Montagnac passar perfekt, 
men mår bra av en stunds luftning.


Pizza à la Maffe, med något för alla... 
Jag älskar broccoli, rivet citronskal och fetaost, 
eller zuccini, tapenade, vitlök och oliver.
Tonfisk marinerad i rödvin och vitlök, med örtmarinerade oliver är inte dum den heller... 
Massor av mozzarella förstås.

De flesta pizzorna är "bianco" utan tomatsås, 
men tonfiskpizzan är ett undantag.

När pizzorna väl är klara finns inte tid att ta bilder, 
då njuts det till fullo! 
Men vi fick lite rester till lunch...


Efterrätt orkar man nästan inte, 
men det är ändå gott med något litet sött.
Som ett vanilj/kardemummakokt päron med  lättvispad grädde...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!