Brev från Servian

måndag 23 mars 2020

pissaladière till lunch...


I början av karantänen köpte jag en stor säck med lök... 
Så nu blir det lökrätter på längden och tvären!

I dag en klassisk sydfransk lökpaj: 
pissaladière.


Hacka några lökar och stek dem långsamt tills de är genomskinliga, lägg i ett förgräddat pajskal.


Lägg på ansjovis (ansjovis från Collioure på bilden), 
urkärnade svarta oliver och örtkryddor.
Som tur är har vi rosmarin och timjan på balkongen.


Grädda en kvart ungefär.
Voilà! 


Mer utförligt recept hittar du i ett äldre blogginlägg.


Tidigare i veckan gjorde jag chutney...
 Får se vad nästa lökprojekt blir, 
en klassisk löksoppa kanske :) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!