Brev från Servian

torsdag 25 augusti 2011

vidare till Banyuls sur Mer...


Från Perpignan var det bara en liten bit ner till Banyuls sur Mer där vi skulle sova över. Utanför vårt hotell var det hisnande vacker utsikt över havet och en vinbutik... Banyuls är mest känt för sitt vin doux, som jag skrev om nyligen.



Från hotellet var det bara några hundra meter till stranden i centrala staden. I bakgrunden syns Pyrenéerna. Här är man närapå så nära Spanien man kan komma; nästa stad är gränsstaden Cerbère.


Nere i Banyuls var det loj semesterstämning; många strandcaféer och restauranger.
Många turister tyckte vi först, men det skulle visa sig att det var ett intet mot de andra orterna längs kusten.

Vi ville gärna köra ner till fina hamnstaden Collioure, men gav upp, det var helt enkelt bilkö ända upp till avtagsvägen. Här är många franska turister, och eftersom skolorna inte börjar förrän i september är det fortfarande många som har semester. På hemvägen körde vi längs kusten för att se hur de övriga orterna var, (Canet Plage, Argelès sur Mer) men där kan man verkligen tala om semesterstäder, det mesta byggt på 1950-60talen, med lägenhetskomplex, vad vi kunde se. Så då hade vi ändå tur med Banyuls, som ju var en mysig liten stad!






Avkoppling och kvällsdopp, 
ja det var härligt att bo nära havet för en natt!



I hamnen hittade vi vinbutiken Domaine Berta Maillol
Där blev vi så frälsta, så de får snart ett eget inlägg!



2 kommentarer:

  1. Vi som planerade en resa dit o även ner till Cadaqués som vi hört så mycket positivt om. Vi vände också p g a köerna. Då var det påsklovet som gjorde trafiken kompakt!

    SvaraRadera
  2. Vi var i Collioure i januari en gång, då funkade det:-).
    Men jag undrar hur de som bor där beter sig...

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!