Brev från Servian

onsdag 5 mars 2014

utelunch i Béziers igen...


I dag gjorde vi oss ett ärende till Béziers igen...


Jag hade spanat in den här restaurangen "Le Patio" 
när jag gått förbi några gånger och tyckt att den ser trevlig ut.
Den ligger något kvarter från Place Madeleine, mitt i stan. 


De hade en slags "dagens rätt" som de kallade "Le retour du marché",
alltså vad kocken hittat på marknaden för dagen. 

I dag var det en grillad fisk, St. Pierre, 
som jag i ärlighetens namn inte visste var det var, 
men vi kom fram till att det nog är havsabborre (?!). 
God var den i alla fall! Med purjolöksskum till...

//Fick efter att jag skrivit inlägget en liten uppdatering av Outi som är expert på fisk, 
att den på svenska kallas St Persfisk.  
"På varje sida av kroppen har den en svart fläck,
 som enligt sägen skulle vara märken efter Sankte Pers fingertoppar!" 
Snart öppnar Outis restaurang och B&B i Saint Nazaire de Ladarez, 
där kan vi säkert få smaka många goda fiskar!//


Solen sken och det var bara lite för kallt att sitta ute. 
De har annars en mysig innergård.



Där kan man prova lunchmenyn en annan dag...


I dag fick det bli en liten citrontartelett till dessert,
och den var precis så frisk och god som jag hoppades.






4 kommentarer:

  1. Det är inte en havsabborre, utan tillhör familjen sanktpersfiskar. Finns i bl a Atlanten o Medelhavet. Den här fisken heter John Dory i England. Letade förra året info om de olika fiskar som serveras på restaurangerna hos er.

    Jag har sett den även här hemma i fiskdisken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Dubbelörn, vad du vet!
      jag fick samma info från Outi direkt också så nu har jag lärt mig det! Tack!

      Radera
  2. Vad intressant! Härlig mat och vackra bilder!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!