Det var fint väder igår på Château de Cassan,
och det var många som passade på att kika bland marknadsstånden.
Konsthantverk och mat dominerar,
och jag gjorde förstås några fynd.
En ny trevlig bekantskap var damen från Les Cigales du Rec.
De odlar oliver och gör förutom härlig olivolja olika inläggningar och vinäger, med bara riktiga råvaror och det mesta närodlat. Vi har redan smakat tapenaden, och den var en riktig höjdare.
Hon berättade att hennes man brukar stå på marknaden i Pézenas på lördagar, så vi kan söka upp dem där, eller besöka butiken i Villeveyrac.
Monica från Domaine des trinités var där,
så vi fick både en provsmakning och en trevlig pratstund.
Och så en tradition; clementinmarmeladen med saffran från Neffiès är så god så det är ett måste att få med den hem.
Jag missade krokus-blomningen på Neffiès kullar i höst igen, attans...
Får lägga det på minnet till nästa år!
Vi träffade också en importör av vanilj från Madagaskar.
Mjuka, doftande vaniljstänger...miam!
Marknaden kallas också Christmas Cracker Fair
och besöks av många engelsmän som bor i trakten.
I år kunde man till och med köpa Fish n' chips till lunch!
Sådana marknader är så mysiga!
SvaraRaderaLåter underbart, spec clementinmarmeladen ...
SvaraRaderaHärligt att kunna botanisera läckerheter på marknaden.
Julmarknaderna här hemma brukar mest innehålla "tingeltangel" med några få inslag av lite hembakat o honung... ;)