Undrar hur det här ska sluta,
att ha så mycket tid hemma menar jag...
Det inbjuder till att hitta på nya recept,
så mycket är säkert!
I dag blev det en citruspaj; med både citron och apelsin.
Apelsinen gör att den blir rund och fin i smaken.
Apelsinen gör att den blir rund och fin i smaken.
Jag använde:
saften från en citron och en halv (stor) apelsin
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker (äkta vanilj)
50g smör/vegansmör
1 pajdeg
några skivade kumquats, med skal
Förgrädda pajskalet några minuter,
medan du blandar ihop övriga ingredienser:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker så det blir fluffigt.
Smält smör, blanda i citrus-saften.
Blanda allt och häll ner i pajskalet.
/Jag lade tunna kumquats-skivor ovanpå smeten, men de sjönk igenom -
men tillförde ändå något med sin aningen bittra smak och strukturen av skal.
Det går att lägga på dem efteråt om man vill, här fick det bli en apelsinskiva./
Grädda så pajen får fin färg,
servera gärna med en klick vaniljyoghurt
och en kopp ingefärsthé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!