Brev från Servian

onsdag 8 april 2020

lättlagad citruspaj...


Undrar hur det här ska sluta, 
att ha så mycket tid hemma menar jag...
Det inbjuder till att hitta på nya recept, 
så mycket är säkert!


I dag blev det en citruspaj; med både citron och apelsin.
Apelsinen gör att den blir rund och fin i smaken.

Jag använde:
saften från en citron och en halv (stor) apelsin
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker (äkta vanilj)
50g smör/vegansmör
1 pajdeg
några skivade kumquats, med skal

Förgrädda pajskalet några minuter,
 medan du blandar ihop övriga ingredienser:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker så det blir fluffigt.
Smält smör, blanda i citrus-saften.
Blanda allt och häll ner i pajskalet.

/Jag lade tunna kumquats-skivor ovanpå smeten, men de sjönk igenom -
 men tillförde ändå något med sin aningen bittra smak och strukturen av skal. 
Det går att lägga på dem efteråt om man vill, här fick det bli en apelsinskiva./



Grädda så pajen får fin färg,
servera gärna med en klick vaniljyoghurt 
och en kopp ingefärsthé.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!