Brev från Servian

lördag 18 april 2020

rödvin och pasta...




I dag fortsätter vi att utforska vinlådan från La Maison Hansby 
och jämför två viner från vingården Domaine de la Dourbie
en ekologisk vingård där man handplockar druvorna.

Vinet Joseph från 2018 är gjort enbart på druvan Carignan
doften är mättad med mörka bär, svarta oliver och höstlöv...

Vinet har en avslappnad smak, men ändå bra syra och närvarande tanniner -som inte är aggressiva. Carignan-druvan var tidigare en av de vanligaste här i Languedoc och har nu fått en renässans. 


Många vinbönder rev upp sina vinstockar för att plantera andra druvsorter, men de som nu har gamla Carignan-stockar i sin ägo är tacksamma för att de sparades.  

Cinquantenaire på den här etiketten betyder 
att vinstockarna är ca 50 år gamla! 



Nästa vin från samma vingård: Mala Coste

Här är det en klassisk Languedoc-blanding av druvor: 
grenache, syrah, cinsault och mourvèdre.

Här möts man av en doft av körsbär och blåbär. 
Smaken är harmonisk och välbalanserad, 
ett runt och elegant vin med lång härlig eftersmak.



Vi hade inte smakat vinerna från Domaine de la Doubie tidigare, men det var en trevlig bekantskap!

Hos La Maison Hansby kan du beställa varje vin för sig, 
eller en sortimentlåda med blandade viner från gården.

Otroligt smidigt med hem-leverans (ända till Sverige! )


Ange koden KARIN vid beställning
 så får du kampanjpris !




Rödvin och pasta är ju ett säkert kort.

Vi åt en enkel pasta till, 
med spenat, vitlök, svarta oliver och chèvre
- det skulle också passa bra med en gratäng med aubergine och mozzarella...

På begäran kommer här receptet:

Vi använde en röd quinoa-spaghetti
(vi hittar den i vanliga mataffärer, i eko-hyllan).

Till såsen :
fryst bladspenat
lök, vitlök
en rulle getost
svarta oliver (kalamata)

Vi börjar med att hacka lök och vitlök, 
man kan ta fram och börja tina spenaten lite i förväg.

Fräs lök och vitlök, när löken börjar bli mjuk, lägg i spenaten 
och värm på svag värme tills den är helt tinad, 
det kan behövas lite vätska, grädde eller vatten.

Kärna under tiden ur de svarta oliverna, blanda i dem.
Krydda med örtkryddor, salt och peppar.

 När såsen börjar bli klar vänder du ner skivor av getost, 
chèvre, som får smälta "lite lagom".

Servera direkt till pasta!
Det går förstås bra med vilken pasta man vill.

Och- om du har tillgång till färsk mangold är det är bra alternativ till spenat!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!