Brev från Servian

torsdag 23 april 2020

gratinerad aubergine...


Häromdagen lagade vi en härlig gratinerad aubergine och här kommer receptet:

Dela en aubergine på längden, 
sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Gröp sedan ur innanmätet i auberginerna utan att ha sönder skalet.
Hacka en lök och en vitlök, fräs på svag värme
Hacka några champinjoner och lägg i pannan 
tillsammans med innanmätet från auberginerna.

Tillsätt tomatsås.
Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
Lägg tillbaka blandningen i aubergine-skalen.
Toppa med bitar av mozzarella.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.



Det är en gaska mättande rätt, 
så det räcker bra med lite krispig sallad till.

Ringa över god olivolja och 
lägg till några skivor färsk kumquats
- det ger lite peps som de säger här; 
en pigg och fräsch smak.
Gör gärna en dubbel omgång, 
det går fint att värma upp till lunch nästa dag!


Till detta passar det bra med ett mustigt rödvin, 
valde vi 
Le "V " från Château Viranel
(Saint-Chinian: syrah, grenache från 2017)




Doften är varm och omslutande, 
med dofter av bär som björnbär/blåbär/jordgubb 
och även cederträ och tobak
 och de vilda örtkryddor som växer på la garrigue.

Smaken är intensiv och komplex, med en bra personlighet.
Eftersmaken är lång och generös.
Vinet passar ypperligt till lite mäktiga rätter som den här!

Tänk på att ange koden KARIN när du beställer vin för hemleverans
- då får du rabatt!



Det fina vinglaset kommer från vår goda vän Malin Mena 
som driver en egen glashytta utanför Karlskrona, 
värt ett besök! 
Titta in på




2 kommentarer:

  1. Så gott det låter! Har alla ingredienser hemma så det här ska testas 😊

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!