Häromdagen lagade vi en härlig gratinerad aubergine och här kommer receptet:
Dela en aubergine på längden,
sätt in i ugnen ca 15 minuter.
sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Gröp sedan ur innanmätet i auberginerna utan att ha sönder skalet.
Hacka en lök och en vitlök, fräs på svag värme
Hacka några champinjoner och lägg i pannan
tillsammans med innanmätet från auberginerna.
Tillsätt tomatsås.
Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
Lägg tillbaka blandningen i aubergine-skalen.
Toppa med bitar av mozzarella.
så det räcker bra med lite krispig sallad till.
Ringa över god olivolja och
lägg till några skivor färsk kumquats
- det ger lite peps som de säger här;
en pigg och fräsch smak.
Gör gärna en dubbel omgång,
det går fint att värma upp till lunch nästa dag!
Till detta passar det bra med ett mustigt rödvin,
från La Maison Hansby
valde vi
Le "V " från Château Viranel
(Saint-Chinian: syrah, grenache från 2017)
Doften är varm och omslutande,
med dofter av bär som björnbär/blåbär/jordgubb
och även cederträ och tobak
och även cederträ och tobak
och de vilda örtkryddor som växer på la garrigue.
Smaken är intensiv och komplex, med en bra personlighet.
Eftersmaken är lång och generös.
Vinet passar ypperligt till lite mäktiga rätter som den här!
Tänk på att ange koden KARIN när du beställer vin för hemleverans
- då får du rabatt!
Det fina vinglaset kommer från vår goda vän Malin Mena
som driver en egen glashytta utanför Karlskrona,
värt ett besök!
Titta in på
Så gott det låter! Har alla ingredienser hemma så det här ska testas 😊
SvaraRaderaVad bra, hoppas att du gillar! :)
Radera