De första lokala jordgubbarna är redan här,
de är ganska små och smakrika,
sorten kallas gariguette.
sorten kallas gariguette.
I vanliga fall kan man handla direkt från odlarna, t.ex. i Portiragnes, men det går förstås bra på saluhallen också.
Våra flickor har inte kunnat komma hem från Paris (där de studerar) så det blir ingen stor påsklunch i år... Men jag tänkte ändå att lite jordgubbsglass kunde vara på sin plats.
Jag provade att använda crème fraiche
i stället för bara grädde och det fungerade bra.
Jag provade att använda crème fraiche
i stället för bara grädde och det fungerade bra.
3ägg
500g jordgubbar
1 burk ekologisk crème fraiche
1 dl grädde
2 påsar vaniljsocker
knappt 1 dl florsocker
Börja med att göra en jordgubbskompott, låt svalna.
Dela äggvitor och gulor. Vispa gulorna med florsocker och vaniljsocker.
I en annan bunke, vispa äggvitorna.
Vispa upp crème fraiche och grädde i en tredje bunke.
Vänd ihop alla ingredienser,
häll ut blandningen i en form
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!