Brev från Servian

onsdag 21 augusti 2013

fikon och chèvre, en bra belöning...


Även om det långt ifrån är någon höststämning här ännu, förutom att vindruvorna mognar på fälten och att de i matbutikerna travar upp pennfodral och annat inför skolstarten, så kan det vara skönt att rensa och komma ifatt lite. Dagens uppdrag från mig själv var att gå igenom x antal pappershögar i arbetsrummet...
Kom en bra bit på väg och efter en sån bedrift sitter det ju fint med en belöning...


Med obefintlig framförhållning kan det vara bra att ha en bit pajdeg färdig i kylen och det fanns lyckligtvis idag. Den blev förädlad med ett tunt-tunt lager hemgjord aprikosmarmelad, tunt skivade fikon, plockade ute vid vinfälten, och tunt hyvlad chèvre, salt, peppar och ringlad olivolja.  En ljuvlig blandning av salt och sött som satt fint tillsammans med ett litet glas vermentino!
Så lätt kan det vara.

Ha en skön kväll du med!




4 kommentarer:

  1. hej ! ÄR det tillåtet i Frankrike att plocka fikon etc utan tillstånd? Jag frågar så vi inte gör bort oss när vi kommmer ner till Languedoc i september.

    Göran i Götet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Göran!
      Nej, allemansrätt finns ju inte så det gäller att vara försiktig. Vi brukar plocka längs vägen om det är uppenbart att det inte är någon som bryr sig om trädet...

      Radera
  2. Mmm...kombinationen av söta fika och salt getost är verkligen oslagbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ellinor! Kikade in hos dig och ser att du har en hel del smarrigt att bjuda på också! :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!