Brev från Servian

fredag 23 augusti 2013

ut i det gröna...


Vi gjorde en liten utflykt uppåt bergen i dag. Efter byn Faugères ändrar lanskapet karaktär och vinodlingarna ersätts av fruktodlingar vid floden Orb och ännu längre upp i terrängen finns massor av kastanjer och gröna bergskullar. Vi körde från Hérépian vägen som cyklisterna tog under årets Tour de France; branta vindlande vägar upp till Col des treize vents (de tretton vindarnas topp) 600 meter över havet.


Vägen var smal och det var svårt att stanna för att se på utsikten, men vi stannade när vi kom fram till St. Gervais sur Mare. Det går en flodfåra genom byn, men det var inte mycket vatten där nu. Byn ligger inbäddad bland bergen och bjuder på sagolika vyer. 


Här finns en del riktigt gamla hus (1545) 
och även senare tiders "byggnadsminnen" på huvudgatan...
Men det som gör störst intryck är den frodiga grönskan och de genom tiderna mödosamt murade stenarna.

Bakom murarna ligger prydliga köksträdgårdar.


På turistbyrån finns info om vandringsleder; randonnés


och det finns matställen som tar hand om vandrarna...


Det är fascinerande att denna annorlunda miljö finns så nära, bara fyra mil hemifrån kommer vi många hundra meter upp i bergen och får se en helt annan natur. Vi kommer tillbaka och tar en vandringstur framöver!2 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert!
  Två veckor i Nice med omnejd nu i sommar gav verkligen mersmak - så fantastiskt vackert! Skulle gärna resa mer västerut nästa gång. Hade en annan vän som var i Languedoc-regionerna och hennes reseberättelser är hänförande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellinor! Ja ta en sväng till Languedoc nästa gång, här finns hur mycket som helst att upptäcka! Hittar hela tiden nya ställen, efter mer än tre år på plats :)

   Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!