Baguetten à l'ancienne från igår var riktigt fin.
Nog för att en tunn baguette köpt på supermarché smakar papper redan efter några timmar, men många bagerier håller en helt annan klass, särskilt om man väljer lantbröd.
Tvärt emot vad man kanske kan tro är mycket reglerat här i Frankrike, och särskilt när det gäller kvalitet på mat.
Inga e-nummer här inte om man vill kalla sin baguette "à l'ancienne" (på gammalt vis). På påsen refereras bröd-föreskriften från 1993.
Ingen frysning, inga tillsatser; och för säkerhets skull vilka ingredienser som gäller.
Dessutom lång jästid
och så inlevelse "tel un artiste", som en konstnär, vid bakningen...
Brödet är redan uppätet, så ja; det funkade!
Ett prisvärt litet konstverk för 0,95 €.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!