Brev från Servian

onsdag 18 januari 2012

några kvarter i Bédarieux...


För att variera eftermiddagspromenaden en smula tog vi idag en tur upp till Bédarieux, en liten stad som ligger strax norr om vindistriktet Faugères i Orb-dalen..


Här har vi bara kört igenom tidigare, så det var roligt att gå en sväng. Staden ligger intill floden Orb, men det var inte så mycket vatten under broarna just nu. Bédarieux var förr en livaktig textilstad med ullspinnerier och färgerier. (Utdraget nedan hittade jag i "Statistique générale et particulière de la France et de ses Colonies...")



Det var lite kyligt och för kallt för en kaffe på utecaféerna.
Vi tog i stället en en rask promenad och såhär såg det ut i några av kvarteren:








Det var ett levande centrum med många affärer, vissa med lite kultstatus; som den porslinsaffär vi var inne i som hade en lustig blandning av sextiotalsporslin och moderna espressokannor. Dessutom var priserna utsatta i både franska Franc och Euro...




Kyrkan Saint-Alexandre bröt av gatubilden med sina runda former, och livade upp gjorde också en stor trompe l'oeil-målning som sträckte sig över flera husfasader:





På flera håll pågick gatu-och byggarbeten, det skulle bli flera gågator i centrum. Vi får ta en tur framåt våren och se hur det ser ut då...
Till nästa vinter börjar regionens satsning på det nya tåget rulla från Béziers till Bédarieux, för bara 1€.
Helt fantastiskt tycker jag, för en sträcka på 35 km!

1 kommentar:

  1. Hej Karin,
    Spännande med nya upptäckter! Dessa husfasadsmålningar är ju väldigt verklighetstrogna,fantastiskt att de kan göra såna.
    Bra pris på resandet,det gör att folk åker mer kollektivt.Vi brukar åka buss i Nice,med omnejd,det är samma bra pris där och man kan åka långt.Kanon! Visserligen är det Sardinbussar ibland,men det går det också.

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!