Brev från Servian

fredag 18 januari 2013

fredagslunch i Pézenas...


Fredag och lunchdags, 
då är det härligt att slinka in på en liten mysig restaurang. 


Vi hamnade på lilla La Marmita 
som ligger i en av de små gränderna i Pézenas, 
rue Mercière.


De har lite spanskt stuk, med tapas, 
och vi fick direkt in ett fat med crostini och tapenade 
medan vi funderade på vad vi skulle välja, 
det blev varsin grillad fisk; 
en dorade och en loup,
(guldbraxen och havskatt).


Flinkt urbenad av serivtören vid bordet,
med en liten potatisterrin, morotsmos och väldigt god aïoli.


 Ljummet äpple till dessert kändes lagom; pomme tiède,
men det visade sig vara en ganska mäktig efterrätt...


Nåväl, det är bara att konstatera att årets trend 
med bara très très nyttig mat har fått sig en knäck, 
men det går att leva med...

2 kommentarer:

  1. Dorade är min älsklingsfisk, vi försöker alltid att köpa och grilla den när vi är nere. Till och med nu i julas hann vi med att grilla några fiskar. Tillsammans med saffransaioli och ärtpesto var det en skön njutning.

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!