Jag hittade en hel del spännande mjölsorter på eko-affären Nouri Bio Market i Pézenas igår och i dag var det dags att testa dem. Vi försöker dra ner på vitt socker och mjöl och hitta andra alternativ som funkar.
Vill ju helst inte att det smakar spånplatta bara för att det är nyttigare...
Vill ju helst inte att det smakar spånplatta bara för att det är nyttigare...
Dagens test var muffins med :
dinkelmjöl; épeautre
quinoamjöl...
hirsflingor; flocons de millet
och ekologiskt rårörssöcker.
Plus en riven morot, två teskedar kanel, ett stänk ingefära, två teskedar bakpulver, olja, två ägg och en deciliter youghurt. Det blev rätt bra konsistens.
På några skivade jag över färsk kumquats.
Resultatet? klart godkänt enligt Monsieur och Mademoisellerna...
Så bra; experimenterandet kan fortsätta!
Låter spännande med alternativ. Vet du om det finns glutenfria alternativ?
SvaraRaderaHej Kors & Tvärs,
Raderalustigt att du frågar det, jag har letat glutenfria recept men inte blivit så inspirerad så jag provade en egen blandning i dag!
Oh så jättebra att veta var man ska hitta dinkelmjöl och dessutom få lära sig vad det heter! När jag har velat använda det i Frankrike har vi släpat med det i bilen...Skönt att slippa!
SvaraRaderaHej Lotten,
Raderaså bra, nu slipper du fundera på det! De har stort sortiment av mjöl och även färska grönsaker; och allt är ekologiskt.