Brev från Servian

tisdag 1 januari 2013

färska pilgrimsmusslor...


Mysigt med nyårsmiddag igår. Det är ju något speciellt när ett år tar slut och ett nytt år ska börja. Man får ta ny sats och det är hopp i luften...

2012 var ett härligt år på många vis, och det bästa är att 2013 känns så hoppfullt, det kommer att hända mycket roligt i år igen!


Vi tjuvstartade nyårsmiddagen Monsieur och jag, med en liten amuse-bouche på eftermiddagen. En liten aptitretare... Jag hade köpt färska pilgrimsmusslor; noix St Jacques.

Det är så bra att det ofta finns en riktig fiskdisk även i vanliga små supermarché; inte på vårt Super U tyvärr, men däremot på Intermarché i både Pézenas och Magalas. Damen tryckte till på skalen för att se att de var levande; de stängde sig snabbt.

De är inte alls så svåra att öppna som ostron.  Vi fräste först en hackad vitlöksklyfta och en minipurjo i rikligt med smör, och sedan musslorna , och hällde lökfräset över. Himmelskt gott med en bit vitlöksbröd, och ett glas "Le champ de Lys" från Croix Belle  i Puissalicon passade perfekt till!


2 kommentarer:

  1. HEJ och gott nytt år på er! Färska "sjöodjur" som musslor och ostron har jag inte smakat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ninni,
      då har du mycket gott framför dig ;))

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!