Brev från Servian

fredag 13 december 2024

julchoklad...


Jag bakar inte så mycket längre,
eftersom våra flickor är utflugna.

Men igår fick jag för mig att fixa lite julchoklad.

Smält två goda chokladkakor i ugnen 
och blanda dem i en enkel marmorering.

Nästa gång tar jag mörk och vit choklad 
så det blir mer kontrast, 
tydligare mönster...



Grand Frais kan man köpa 
kanderade apelsinskal.

Jag klippte dem i mindre bitar 
och strösslade ovanpå.


Till choklad passar det så bra med dessertvinet 
Banyuls,
från Banyuls-sur-Mer.
Prova det!


Det finns lite julrecept från tidigare år 
här på bloggen: 
under rubriken Julrecept

Saffransskorporna och kryddbröd, pain d'épice är favoriter...





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!