Brev från Servian

måndag 2 februari 2015

mandelmusslor...


Jag hajade till häromdagen då jag väntade på min tur vid fiskdisken på Géant Casino i Béziers. 

Jag skulle köpa räkor men detta kunde jag ju inte missa!
Amandes de mer "havsmandlar" för 2€ per kilo?

På svenska kallas de tydligen mandelmusslor, 
vilket i o för sig är en logisk översättning, 
men jag tänker då mer på bakverket mandelmusslor,
 som vi åt till efterrätt varje jul...


Finhackad vitlök, liten redning och en skvätt Sauvignon Blanc att snabbt sjuda i, så öppnar de sig.

Vi hade lite gröna bönor kvar som rest, så de fick hänga med, och så fick vi en liten förrätt. 
De här musslorna är mycket mer kompakta än vanliga blåmusslor, mer matiga.

En stor fördel var också att skalen var så rena, 
man slapp att stå och skrapa skalen före tillagning.

Prova om du ser dem i en fiskdisk nära dig!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!