Brev från Servian

söndag 1 mars 2015

sparrispremiär...


I helgen hade vi sparrispremiär, alltid lika mysigt med en känsla av vår i luften! Även om just den här kommer från Spanien, den lokala sparrisen får vi vänta på ännu ett tag.

Det är lite knepigt med vin till sparris, men en Sauvignon Blanc från ekologiska vingården Le Bousquet passade fint.

 Vinden har vänt och har skickat hit varmare luft nu, så kommande vecka ser riktigt behaglig ut med runt 17-18 grader på dagarna, 
det ska bli skönt!


6 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Vad mumsig pajen ser ut!
    Vi var ju i Spanien förra veckan och hade tur med vädret! Den dagen vi åkte hem var varmast ca 21 grader ... typiskt! Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det såg härligt ut i Spanien! Längtar efter att ni kommer och sitter på vår terrass och myser. Kram!!

      Radera
  2. Åh vilken fin paj! Är det färdig smördeg? Alltid roligt med nya idéer! Hälsningar Boel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Boel, ja jag "fuskar" med färdig pajdeg som finns på rulle, det är så smidigt! Blandar getost, grädde och ägg och lägger sen på sparrisen innan det åker in i ugnen :)

      Radera
  3. Här hemma har inte sparrisen samma status. Det vore kul med sparrispremiärer. Det finns ju Vätternsparris faktiskt här vid Norra Fågelås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sparris är absolut värd all uppmärksamhet :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!